Anatomie van een correct labelontwerp

Vectorafbeeldingen

Vectorontwerpelementen worden gemaakt met wiskundig getekende lijnen en vormen en worden doorgaans gebruikt voor logo’s, tekst, vlakke kleurvlakken en streepjescodes. Houd als handige opmerking altijd de vectorelementen vector. Raster ze niet voordat u ze afdrukt. Anders zal het de kwaliteit van de afbeelding beperken of vernietigen.

Rasterafbeeldingen

Rasterafbeeldingen (op pixels gebaseerd) mogen alleen worden gebruikt voor fotografische elementen en texturen. Een foto met een lage resolutie wordt altijd slecht afgedrukt. Het wordt aanbevolen om rasterafbeeldingen (afbeeldingen, texturen) te maken met een voldoende resolutie van minimaal 300 dpi.

Hoe zit het met pdf’s?

Hoogwaardige labelproductie vereist een geschikt drukbestand en de beste keuze is altijd een PDF-bestand. PDF’s zijn ideaal omdat ze zowel vector- als rasterelementen kunnen gebruiken om een labelontwerp te maken. De PDF’s kunnen ook eenvoudig geprint worden met het gratis Adobe Acrobat Reader.

Voor meer informatie, bekijk de infographic hieronder:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Whatsapp Us